Annuar Musa malukan Yusnan dan Penerangan Negeri Kelantan

Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri Kelantan memuatkan berita yang memalukan ADUN MELOR..

YB Yusnan di katakan menyumbangkan hanya RM1000 kpd mangsa dan itu pun dari TABUNG SERAMBI MEKAH..tu je dari sebuah kerajaan negeri??

Yg lebih lucu mereka melapurkan bahawa mangsa masih menunggu JANJI AHLI PARLIMEN KETEREH utk bina semula secara gotong royong rumah mangsa..Cara lapuran seolah olah ADUN MELOR dan KJAAN NEGERI lebih cakna tapi lapuran itu mengaibkan ADUN MELOR

Kenapa tidak,kalau sekadar RM1000 dari tabung serambi mekah,tak payah la heboh satu negeri dan jadi berita resmi kerajaan..ITU MEMALUKAN..malah mangsa sudah menerima bantuan TUNAI KECEMASAN DAN BARANGAN BERNILAI JAUH LEBIH BESAR DARI ITU tanpa sebarang publisiti…

Kesemua anak mereka yg bersekolah telah di bekal dgn pakaian dan peralatan baru,dapur dan peralatan memasak yg baru,pakaian baru,serta wang tunai sudah di sampaikan oleh saya sendiri..

Inilah mentality sesetengah pemimpin kjaan negeri..sangat rendah..secara tak sedar niat memperlekehkan orang tertimpa batang hidung sendiri..

Urusan membina semula bukannya boleh di buat dlm masa 2 minggu. Ada prosedur tertentu dan peraturan kewangan yg perlu di penuhi..Kita juga sedang membina beberapa rumah yg di janjikan lebih awal..

Saya harap urusetia penerangan KJAAN NEGERI dapat mencari berita yg lebih berkualiti…(di paparkan di sini rumah gotong royong yg kita bina secara berterusan…DERMA RM1000 kita tak siarkan sebab terlalu byk penerimanya…)

Sumber : –

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *